08 oktober 2013

Beretning 2013

GENERALFORSAMLING

      SABRO BIBLIOTEKS VENNER
   mandag 30.09.13

Beretning Sabro Biblioteks Venner 2012-2013


Konstituering efter generalforsamlingen i 2012: Kasserer Peter Fredsbo Andersen, sekretær Lis Lave, næstformand Mogens Liebergreen, Jytte Rasmussen nyhedsbreve, formand Lone Hansen

I forbindelse med kommunens plan om at der ikke mere skulle være kontanter på de enkelte biblioteker, søgte vi om og fik lov til at sælge bibliotekets kasserede bøger, og vi fik også lov til at beholde de penge bogsalget indbringer, det er vi taknemlige for, og ser det som en god påskønnelse af vores arbejde for at bevare vores bibliotek. Et bibliotek i meget ydmyge rammer i forhold til resten af kommunens biblioteker.

Arrangementer i det forløbne år:

6 velbesøgte strikkecafeer i løbet af efterår/vinter afsluttet med besøg af strikkedesigner Lene Randorff i april.
De ”almindelige” aftner er der gensidig hjælp og inspiration
Der betales 20,- pr. gang, disse penge bruges til den afsluttende aften med en udefra.

For 1. gang prøvede vi at holde skumringstime med oplæsning den 12. november, ideen er Foreningen Nordens – på samme dato og samme tidspunkt læses den samme historie i hele norden, oftest et uddrag af en bog og altid af en nordisk forfatter. Det er ganske gratis, vi var 3 i alt og havde en hyggelig aften med oplæsning fra Hindbærbådflygtningen af den finske forfatter

Med baggrund i at en tidligere Borumpige spillede Tulle i filmen Hvidstengruppen arrangerede vi en aften om Hvidstengruppen den 28. november.
Hans Nejsum fra Hvidsten og pensioneret historielærer på Spentrup Skole fortalte de historiske detaljer, mens Marie Bach Hansen fortalte om arbejdet med filmen. En velbesøgt aften, hvor vi undrede os lidt over den ringe interesse fra skolens side.

I foråret forsøgte vi at arrangere en aften, der nok især ville tale til den mandlige del af foreningens medlemmmer + andre interesserede. Vi havde tænkt på Jørgen Kjær fra Hadsten, der har skrevet mange bøger om traktorer. Han holder desværre ikke foredrag.

Vi er i forbindelse med vores foredragsaktiviteter meget taknemlige for den støtte vi får fra Borumfonden. Det betyder, at vi kan arrangere aftner der ellers ville for dyre for os – det skal i den forbindelse nævnes at det fra Statens Kunstråd ikke er særlig nemt at få tilskud, det er nogle meget firkantede og stramme regler, der skal opfyldes for at få et tilskud.

De frivillige

Vores arbejde med at betjene bibliotekets brugere torsdag og lørdag går perfekt og gnidningsløst. Det er en stor fornøjelse både at lave vagtplaner og passe biblioteket.
Og de frivillige er meget ansvarlige og gode til at bytte, når noget kommer i vejen på den planlagte vagt.
Derfor stor, stor tak til alle jer, der tager et nap og hjælper.

Også stor tak til både folkebibliotekar og skolebibliotekar som vi har et forbilledligt samarbejde med, de deltager så vidt det er muligt i vores bestyrelsesmøder, hvilket betyder at vi altid har en tæt kontakt og ved hvad hinanden laver.
Også stor tak til mine bestyrelseskolleger, det er dejligt at arbejde med engagerede og positive mennesker.

Det kommende år:
Planlagt:
Foredrag med Herbert Pundik (har været 23. sept.)
Strikkecafeer sidste torsdag i september, okt. nov. jan. Feb. Marts.
Bogsalg uge 42-43 første gang dog 24. aug. I forbindelse dem Sabro IFs byfest god oplevelse
Skumringstime 11. nov. med oplæsning fra Isslottet af Tarjei Vesaas
Foredrag om sprogets magi den 26. marts i Borum Forsamlingshus

Tak til Vibeke, der ønsker at forlade bestyrelsen pga. stort arbejdspres i sit daglige arbejde, Vibeke vil heldigvis stadig gerne hjælpe os, det er vi meget glade for


Lone 30.09.2013


Ingen kommentarer:

Send en kommentar